Toolkit Horeca Verstrekkers

Materiaal voor verstrekkers

Voor verstrekkers van alcohol en tabak zijn er verschillende materialen gemaakt zoals posters, beurtbalkjes, schapkaartjes, plafondkaartjes. De drukbestanden kun je in verschillende formaten downloaden via http://nix18.nl/materialen (bij materialen NIX zonder ID).

Bekijk de voorbeelden

Raamsticker transparant

Bestand om transparante raamsticker te downloaden,

Te vinden op: http://nix18.nl/materialen/

NIX18 muntjes

Bestand om muntjes met het NIX18 logo te laten drukken.

te vinden op: http://nix18.nl/materialen/

NIX18bandjes

Bestand om zelf bandjes met het NIX18 logo te laten drukken.

te vinden op: http://nix18.nl/materialen/

Kalender van NIX

Een kalender voor het checken van de leeftijdsgrens. Het is niet toegestaan om alcohol en tabak te verkopen aan jongeren onder de 18 jaar. Daarom is het belangrijk om te weten hoe oud je klanten zijn. Twijfel je aan de leeftijd? Vraag dan om een ID. Met deze kalender is het checken van de leeftijd heel makkelijk. De kalender is te gebruiken van 1 mei 2018 tot en met 31 mei 2019.

  1. Zet de kalender op de huidige maand
  2. Het jaartal dat erbij staat verwijst naar 18 jaar geleden.
  3. Wat is de datum vandaag? Jongeren die VOOR deze datum geboren zijn, zijn ouder dan 18 jaar, en mogen alcohol en tabak krijgen.

Het is vandaag 1 mei 2018. Zet de kalender op de maand mei, het jaartal 2000 staat erboven. Dit betekent dat iedereen die OP 1 mei 2000 of EERDER geboren is, op dit moment ouder is dan 18. En iedereen die NA 1 mei 2000 geboren is, jonger is dan 18.

De kalender is niet te bestellen maar met bijgaand bestand wel heel makkelijk zelf te laten drukken.

Download het bestand

Flyer Help je mee? Toon je ID! (2)

A5 flyer met korte motivatietekst voor jongeren waarom het belangrijk is om zelf actief je ID te tonen als je alcohol of tabak wil kopen.

Voor professionals bij o.a. GGD’en, jongerenwerk, preventie verslavingszorg en gemeenten die meedoen aan NIXzonderID actie.
Voor supermarkten zijn andere flyers geschikt, die passen bij een volledig pakket van materialen voor supermarkten: zie https://nix18.nl/materialen    

Gratis flyer (wel verzendkosten),  per pakje 50 flyers, aantal 1 = 50 stuks, aantal 2 = 100 stuks, etc.

Te bestellen in de webwinkel van trimbos.nl

Of download drukwerkbestand: HR-pdf

Download voorbeeld flyer 2

Mark Jedrejewski winnaar Happy Drinks The battle

Maandag 6 maart 2017 vond de eerste editie van Happy Drinks The battle plaats in Hotel Vianen. Na de voorronde en een super spannende finale werd Mark Jędrzejewski, bartender van De Smaakambassade, uitgeroepen tot Happy Drinks Mastershaker 2017.
 
Met zijn alcoholvrije versie van Gin-tonic, The Madonna (like a virGIN), blies Mark de jury omver. “Een zeer terechte winnaar” aldus juryvoorzitter Pierre Wind. “Het verhaal achter de Happy Drink, de skills en de presentatie, het klopte allemaal. Maar de smaak heeft ons echt overtuigd. De zelfgemaakte botanische siroop van Mark in combinatie met een fruitpuree van Bergamot, rozenwater, een vleugje Earl Grey thee en een echt mooie tonic maken de Madonna onweerstaanbaar lekker, echt kikkûh.” De winnaar ontving de gouden shaker en een prijs ter waarde van 500 euro.

Lees verder

Poster NIX zonder ID

Maak uw eigen poster 'NIX zonder ID' ! Vul de naam van uw gemeente, supermarkt, sportvereniging e.d. in en upload een foto.

Naar de postergenerator

Inspiratiesheet Happy Drinks en NIX18

Laat u inspireren door de initiatieven en ervaringen van anderen. Ga ook experimenteren met alcoholvrij.

Download inspiratiesheet

Happy Drinks recepten

Om een feestelijk alternatief te bieden voor drankjes met alcohol.

Download receptenboek