Toolkit Evenementen Verstrekkers

NIX18 muntjes

Bestand om muntjes met het NIX18 logo te laten drukken.

te vinden op: http://nix18.nl/materialen/

NIX18bandjes

Bestand om zelf bandjes met het NIX18 logo te laten drukken.

te vinden op: http://nix18.nl/materialen/

Kalender van NIX

Een kalender voor het checken van de leeftijdsgrens. Het is niet toegestaan om alcohol en tabak te verkopen aan jongeren onder de 18 jaar. Daarom is het belangrijk om te weten hoe oud je klanten zijn. Twijfel je aan de leeftijd? Vraag dan om een ID. Met deze kalender is het checken van de leeftijd heel makkelijk. De kalender is te gebruiken van 1 mei 2018 tot en met 31 mei 2019.

  1. Zet de kalender op de huidige maand
  2. Het jaartal dat erbij staat verwijst naar 18 jaar geleden.
  3. Wat is de datum vandaag? Jongeren die VOOR deze datum geboren zijn, zijn ouder dan 18 jaar, en mogen alcohol en tabak krijgen.

Het is vandaag 1 mei 2018. Zet de kalender op de maand mei, het jaartal 2000 staat erboven. Dit betekent dat iedereen die OP 1 mei 2000 of EERDER geboren is, op dit moment ouder is dan 18. En iedereen die NA 1 mei 2000 geboren is, jonger is dan 18.

De kalender is niet te bestellen maar met bijgaand bestand wel heel makkelijk zelf te laten drukken.

Download het bestand

Leidraad alcohol- en drugsbeleid evenementen

Hoe zorg je als gemeente dat een evenement of festival veilig en gezond verloopt, liefst zonder incidenten met alcohol, drugs, geweld of overlast? En wat kun je vooraf, tijdens en na evenementen doen om de risico’s door alcohol- en drugsgebruik zoveel mogelijk te beperken? In de nieuwe leidraad, ontwikkeld door het Trimbos-instituut in opdracht van het Ministerie van VWS en in samenwerking met verschillende experts, is het te lezen.

De leidraad biedt een overzicht van de maatregelen en interventies die vooraf, tijdens en na evenementen ingezet kunnen worden om de risico’s door alcohol- en drugsgebruik zoveel mogelijk te beperken. Sommige daarvan zijn wettelijk verplicht. Andere maatregelen zijn opgesteld vanuit het oogpunt van volksgezondheid. Waar mogelijk wordt beschreven wat er bekend is over de effectiviteit van de maatregelen en interventies. Indien er geen bewijs is voor de effectiviteit worden zogeheten best practices of voorbeelden aangedragen.

Lees de Leidraad op lokaalmiddelenbeleid.nl

Happy Drinks Piaggio

Dazzling Cocktails heeft een oude vintage Piaggio omgebouwd tot een unieke mobiele Happy Drinks-bar. De Happy Drinks Piaggio is goed in te zetten op evenementen en festivals. Bent u ook geïnteresseerd om de Piaggio in te zetten? Neem dan contact op met Dazzling Cocktails. Bel (0345 57 07 12) of mail naar info@dazzlingcocktails.nl voor meer informatie. 

 

NIX 18 en evenementen

Plant u een evenement en wilt u NIX18 gebruiken? Met deze tips en tricks doet u inspiratie op en praktische ideeën voor uw feest of evenement!

Zie ook http://nix18.nl/materialen

Kijk op de eventplanner van NIX18.nl

Voorbeelden materiaal voor evenementen

Lokaal en regionaal zijn veel gemeenten en professionals actief met NIX18 bij evenementen. Hier enkele voorbeelden van materialen die door hen zijn ingezet, zoals polsbandjes,hesjes, dranghek-spandoek en posters.

Voorbeeld van polsbandje (pdf)
Voorbeeld van een poster (pdf)
Voorbeeld spandoek dranghek (pdf)