Toolkit Recepten Alcoholvrij uitgaan

Flavoured water

Niets gezonder en lekkerder dan water. Als je dorst hebt, drink dan vooral lekker kraanwater. En . . . er is geen beter kraanwater dan in Nederland. Om te variëren kun je je water gaan ‘flavouren’ of parfumeren. Eindeloze variaties zijn er mogelijk. Hieronder een aantal mogelijkheden.

  • Munt-citroenwater
    Doe in een glas bubbeltjeswater een takje munt. Om meer smaak te krijgen kun je de munt kneuzen. Dit doe je door de munt even goed aan te drukken in je handen. Je kunt ook kneuzen door munt in de ene hand te leggen en er met de andere hand een flinke klap op te geven. Je zult merken dat de smaak vrij komt. Vul het glas op met ijs, een stukje citroen en als het lekker vindt een stukje gember.
  • Kruidenwater
    Kies eens voor specerijen in je water! Bijvoorbeeld speculaaskruiden of kaneel. Of een combinatie van kaneel en chilipoeder. Met een schijfje citroen en ijsblokjes erbij is het helemaal feest. Oneindig veel combinaties mogelijk.
  • Vanillewater
    Vanillewater is heel simpel te maken. Snijd een vanillestokje door de lengte in tweeën. Rasp met een mesje de binnenzijde leeg. Doe de vanillerasp in een glas met bubbeltjeswater en voeg citroensap naar smaak toe. Serveer ijskoud. Gebruik het vanillestokje als roerstaafje.
  • Maiswater
    Voor maiswater neem je 25 gram maiskorrels uit blik en je voegt hier 80-100 ml kraanwater aan toe. Mix het mengsel met blender of staafmixer tot een egaal geheel. Zeef het mengsel met een bolzeef zodat de schilletjes niet in het glas komen. Voeg citroensap naar smaak toe en drink het maiswater ijskoud.

Kijk voor meer recepten op happydrinks.nl

Pinky Rose

Pinky Rose is de eerste verse handgemaakte siroop in de wereld. Er wordt alleen gewerkt met verse ingrediënten en er worden geen conserveringsmiddelen toegevoegd. Het sap de specerijen en de kruiden zijn volstrekt natuurlijk en geperst met de hand. Met meer dan 20 jaar aan gastronomische ervaring heeft de PinkyRose-chef unieke smaken weten te creëren die een perfecte basis vormen voor een sprankelende soda, limonade of cocktail.

Er zijn vier smaken:

  • Dark Caramel sea salt
  • Floral Ginger & Orange
  • Straight Lemon
  • Spiced Lemon & Rose

Happy Drinks is helemaal gevallen voor de smaken van Pinkyrose en op Pinkpop serveren we de overheerlijke Spiced Lemon & Rose. Deze en de andere smaken van Pinkyrose zijn te bestellen via hun website: pinkyrose.nl

Kijk voor meer recepten op happydrinks.nl

Heppie Freppie

Koffie ontbrak aan het assortiment Happy Drinks en met de Heppie Freppie wordt dit gat opgevuld.

Ingrediënten

  • Oploskoffie Goldmerk
  • Water of melk
  • Suiker
  • Siroop naar keuze (karamel, amaretto of orgeade)
  • Tabasco
  • IJsklontjes of crushed ijs

Bereidingswijze

Doe twee schepjes oploskoffie, een klein schepje suiker samen met 100 ml water of melk in een glas. Maak met een klein koffie-schuim-mixertje een mooi schuim in je glas. (Je kunt de oploskoffie, suiker en water/melk ook in een blender doen en deze blenden totdat een schuimige drank ontstaat die je vervolgens in het glas giet.) Voeg minimaal vier ijsblokjes toe. Schenk hierop een klein scheutje siroop en een paar druppels tabasco. Vult het glas op met water of melk. Je hebt een onweerstaanbare ijskoffie met een kick!

Kijk voor meer recepten op happydrinks.nl

Bojito

De Bojito is de alcoholvrije interpretatie van het zeer populaire drankje de Mojito. In de naam Bojito wordt er gerefereerd naar de beroemde aap Bokito, die ooit een vrouw aanviel uit  ‘liefde'. Van munt word je sterker. Oftewel, het maakt krachten in je los en werkt verfrissend op je gestel, zodat het helpt om wakker te blijven in de lange nacht waar Cupido ook zijn weg vindt. Bojito geeft je kracht om wakker te blijven in de lange nacht!

Ingrediënten

  • 6 à 8 blaadjes munt
  • Halve limoen in 4 stukjes gesneden
  • 4 gram vanillesuiker (1 afgestreken theelepel/half zakje)
  • 20 gram kristalsuiker (2 barlepels)
  • Tonic, bitter lemon of ginger ale
  • Crushed ijs of ijsklontjes

Glas: In een groot breed longdrinkglas of stevig wijnglas

Garnituur: takje munt en aan de rand van het glas een partje limoen

Bereidingswijze:

De basis van de Bojito is limoen, suiker en munt. Op deze basis kun je eindeloos variëren. Hou je van een vleugje gember dan gebruik je ginger ale, hou je van wat zuurder dan gebruik je bitter lemon en hou je van een lekker bittertje dan is de tonic ideaal. Je maakt de Bojito als volgt. Neem een stevig breed glas. Doe de limoen, vanillesuiker en de kristalsuiker in het glas. Met een stampertje alles stevig aandrukken waarbij je een draaiende beweging maakt (zeker een keer of tien). Kneus de munt zodat de smaak en geur goed vrij komt en voeg deze toe. Vul het glas tot ongeveer tweederde op met crushed ijs of ijsklontjes. Met een barlepel (of lange dessertlepel) het suiker-limoen-munt-mengsel goed mengen met het ijs. Vul  het glas daarna naar smaak op met tonic, bitter lemon of ginger ale (eventueel nog een scheut bubbeltjeswater). Roer met een barlepel alle ingrediënten van de Bojito nog een keer goed door elkaar. Zet het stukje limoen op de rand van het glas en voeg een takje munt toe als garnituurtje. De geur van de munt komt je tegemoet bij iedere slok die je neemt!

Kijk voor meer recepten op happydrinks.nl

Happy Drinks recepten

Om een feestelijk alternatief te bieden voor drankjes met alcohol.

Download receptenboek