Toolkit Websites, posters Jongeren

Vernieuwde Stopstone-app: meer hulp bij stoppen met roken

Jongeren ondersteunen bij het stoppen met roken. Hoe doe je dat? De vernieuwde Stopstone-app helpt jongeren met motivators, tools en tips door moeilijke momenten heen. Ook helpt de app jongeren gemotiveerd te blijven door besparingen en beloningen bij te houden en door de mogelijkheid om steun van anderen in te schakelen via hulplijnen. Nieuw: besparingen, beloningen, hulplijnen en terugval!

Lees meer

Flyer Help je mee? Toon je ID! (1)

A5 flyer met korte motivatietekst voor jongeren waarom het belangrijk is om zelf actief je ID te tonen als je alcohol of tabak wil kopen. Voor professionals bij o.a. GGD’en, jongerenwerk, preventie verslavingszorg en gemeenten die meedoen aan NIXzonderID actie.

Voor supermarkten zijn andere flyers geschikt, die passen bij een volledig pakket van materialen voor supermarkten: zie https://nix18.nl/materialen

Gratis flyer (wel verzendkosten),  per pakje 50 flyers, aantal 1 = 50 stuks, aantal 2 = 100 stuks, etc.

Te bestellen in de webwinkel op trimbos.nl

Of download het drukwerkbestand HR-pdf

De afbeelding op deze poster is ook af te drukken in posterformaat!

Download voorbeeld flyer 1

www.rokeninfo.nl/jongeren

De nieuwe website www.rokeninfo.nl/jongeren geeft eenvoudige en betrouwbare informatie in een aantrekkelijke mix van beeld, tekst, video, polls en testjes. Korte teksten en infographics geven snel de feiten weer. Maar je kunt ook gamen om te zien hoeveel geld je uitspaart als je niet rookt. In video’s laten andere jongeren zien hoe ze stoppen of op zoek gaan naar feiten en misverstanden over roken.

direct naar rokeninfo.nl/jongeren

Stopstone, app voor jongeren die willen stoppen met roken

Het Trimbos-instituut ontwikkelde Stopstone, een app die jongeren ondersteunt bij hun poging te stoppen met roken. Stopstone helpt en motiveert om de poging vol te houden. De app is met input van jongeren zelf ontwikkeld en draait om het vasthouden van de motivatie om gestopt te blijven.

www.stopstone.nl

Poster- en bannergenerator

Hiermee kan iedereen op makkelijke wijze zelf een ontwerp van een NIX18 poster of banner maken en aanpassen met een eigen tekst en foto.

Naar de postergenerator

Inspiratiesheet Happy Drinks en NIX18

Laat u inspireren door de initiatieven en ervaringen van anderen. Ga ook experimenteren met alcoholvrij.

Download inspiratiesheet