Toolkit Voor verkooppunten NIXzonderID actie 2018 en Zomeractiviteiten

E-learning CBL 'Soms moet je nee verkopen'

Om supermarktmedewerkers te blijven ondersteunen in het naleven van de leeftijdsgrens bij de verkoop van alcohol en tabak heeft het CBL de vernieuwde e-learning: ‘Soms moet je Nee verkopen’. Deze training is verplicht voor alle medewerkers in supermarkten die bij kassa’s en afrekenpunten werken. In de training, die bestaat uit examenvragen en filmpjes, leren de medewerkers om te gaan met de regels rondom verantwoorde verkoop van alcohol en tabak. Bij succesvolle afronding, ontvangt de medewerker een certificaat.

Direct naar de e-learning op cbl.nl

FAQ NIX zonderID voor verkopers

Mag ik aan iedereen een ID vragen? Wanneer hoef ik niet te vragen naar de leeftijd? Krijg ik een boete als ik niet naar een ID vraag?  Een flyer met antwoorden op deze en meer veelgestelde vragen die verkopers kunnen hebben over het vragen naar een ID.

Download de flyer

Materiaal voor verstrekkers

Voor verstrekkers van alcohol en tabak zijn er verschillende materialen gemaakt zoals posters, beurtbalkjes, schapkaartjes, plafondkaartjes. De drukbestanden kun je in verschillende formaten downloaden via http://nix18.nl/materialen (bij materialen NIX zonder ID).

Bekijk de voorbeelden